به گزارش کارشناسان املاک چهارخانه آورده شده از ایسنا، بنابر اعلام مسکن کیان، همانطور که میدانید هنگامی که محصولی در بازار برای فروش کم باشد و تقاضا برای خرید آن محصول بالاتر از تعداد موجود آن در بازار باشد، فروشندگان بدون اجازه از مراجع مربوط و بدون اطلاع سازمان بازرسی قیمت محصول را بالا میبرند و به بهانه اینکه هماکنون این محصول در بازار برای خرید موجود نیست و ما اگر بفروشیم دیگر نمیتوانیم بخریم پس باید قیمت آن را بالا ببریم. و بدین شکل قیمت دلار در طی دو تا سه ماه از سه هزار ۸۰۰ تومان به مرز ۲۰ هزار تومان رسید.
در میان همین جو نا آرام بازار تمام اجناس مربوط و غیرمربوط به دلار یا توسط محتکران جمعآوری شد و یا توسط مردم به تعداد بالا خریداری و قیمت هر محصول به طور ناگهانی دو تا سه برابر شد.
تاثیر قیمت دلار بر صنعپت آپارتمانسازی
در صنعت آپارتمانسازی بیش از ۵۰۰ شغل به طور مستقیم و غیرمستقیم فعالیت میکنند که هر یک از آنها برای تکمیل یک آپارتمان نیازی ضروری به شمار میآید.
از مهمترین آنها که رابطه مستقیم با قیمت ارز دارد، خرید و فروش آهنآلات است. تیرآهن و میلگرد در ساخت ساختمان بخشی از مهمترین محصولات لازم به شمار میآیند که با تغییر قیمت آنها به طور مستقیم و فوری بر قیمت آپارتمانهای در حال ساخت و حتی آپارتمانهای چند سال ساخت تاثیر میگذارد.
البته لازم به ذکر است که ۹۰ درصد از مصالح ساختمان رابطه مستقیم با قیمت ارز دارند اما خب پیش میآید که کالایی باشد که به طور کل تولید داخل است. اما باز هم باید بدانیم که مواد اولیه آن کالا و یا بخشی از مواد اولیه از محصولات وارداتی هستند که قیمت آنها مرتبط با قیمت ارز است. که در نتیجه به این موضوع میرسیم که تقریبا تمام مصالح مصرفی ساختمان رابطه مستقیم با ارز دارند.
شاید سوال پیش بیاید که محصولی که هماکنون ساخته و آماده استفاده است مواد اولیه آن با قیمت فعلی خریداری نشده و باید این محصول به قیمت قبل فروخته شود، پس چرا فروشندگان به محض تغییر قیمت مواد اولیه قیمت کل محصولات خود را بالا میبرند؟
در جواب باید گفت بیشتر فروشندگان به فکر سود شخصی خود هستند و از این تغییرات قیمت سواستفاده میکنند و صاحب سود کلانی میشوند، اما بعضی دیگر که از سرمایه کمتری برخوردارند نیز مجبور به این کار هستند چرا که اگر جنسی را به قیمت ۱۰ تومان خریده باشند و به قیمت ۱۲ تومان بفروشند و در آخر همان جنس را به قیمت ۱۳ تومان بخرند دیگر سودی برایشان باقی نمیماند و در آخر نیز سرمایه اولیه را هم از دست میدهند. شاید بپرسید که جنس ۱۳ تومانی را ۱۵ تومان میفروشند و سود میکنند اما باید بدانید که سود به مبلغی گفته میشود که در آخر در دست فروشنده باشد نه اینکه سود جنس فروخته شده را به سرمایه اولیه اضافه، تا بتوانند کار کنند.
در صنعت ساختمانسازی، سازندگان ملک به علت نداشتن فضای کافی جهت نگهداری از مصالح مورد نیاز، مصالح را به صورت چند مرحلهای و هنگام نیاز به مصرف خریداری میکنند و با نوساناتی که در قیمتها وجود دارد هر بار مصالح را به قیمتی مختلف خریداری میکنند.
در این میان هنگام ثبت حساب و کتاب مخارج ساختمان و ثبت قیمت فروش، سازندگان به طور معمول آخرین و گرانترین قیمتی که برای هریک از مصالح مورد نیاز پرداخت کردهاند را مرجع قرار داده و مصالحی که ارزانتر خریداری شده را هم به همان قیمت محاسبه میکنند و از گرفتن میانگین قیمت پرهیز میکنند و قیمت نهایی را که بالاترین قیمت میباشد را ملاک قرار داده و قیمت متراژ ملک را بر آن اساس مشخص میکنند.
حتی اگر در هنگام ساخت قیمت مصالح پایین بیاید باز هم سازنده بالاترین قیمت خرید مصالح را در نظر میگیرد و حاضر به کم کردن قیمت ملک خود نمیشود. تنها دلیل این کار خودخواهی و کسب سود بیشتر از سوی سازندگان است. پس به این نتیجه میرسیم که قیمتهای آپارتمانها دائم در حال تغییر است و به سوی بیشتر شدن رو میکند.