به گزارش از کارشناسان املاک چهارخانه آورده شده از پایگاه خبری بلومبرگ آمریکا، قیمت آتی نفت در بازار نایمکس آمریکا پس از ثبت یک کاهش 2.7 درصدی در جمعه گذشته، صبح امروز 2.3 درصد کاهش یافت و می رود تا در پایان معاملات امروز، کمترین قیمت از 9 آوریل (20 فروردین) را تجربه کند.
ایران اعلام کرده، ونزوئلا و عراق برای مقابله با پیشنهاد افزایش تولید عربستان و روسیه که قرار است در نشست 22 ژوئن (اول تیر) اوپک در وین مطرح شود، با تهران متحد می شوند.
چین نیز نیز گفته، در پاسخ به وضع مالیات 50 میلیارد دلاری آمریکا بر واردات کالا از آن کشور، در اقدامی متقابل، بر واردات انواع کالاهای آمریکایی از جمله نفت خام و بنزین تعرفه وضع می کند.
قیمت نفت خام از ماه مه (اواسط اردیبهشت) که معلوم شد عربستان و روسیه به دنبال کنارگذاشتن توافق کاهش تولید نفت اوپک و غیراوپک هستند، بیش از 10 درصد کاهش یافته است.
در این میان، معامله گران سعی می کنند تاثیر تعرفه های وارداتی متقابل آمریکا و چین و نیز تاثیر گسترش جنگ تجاری میان این دو غول اقتصادی بر بازار نفت را پیدا کنند.
«تاکایاکی ناگامی» اقتصاددان ارشد شرکت نفت دولتی نفت و گاز ژاپن گفت: بازار نفت به صورت شتاب زده و بدون فکر به گسترش احتمالی جنگ تجاری میان آمریکا و چین واکنش نشان می دهد.
وی تلفنی از توکیو به رویترز افزود: افزایش تولید اوپک نیز تعادل میان عرضه و تقاضای نفت را به هم می زند.
به گفته وی، اگر آمریکا و چین به اقدامات تلافی جویانه علیه سیاست های تجاری یکدیگر ادامه دهند و عربستان و روسیه نیز همچنان قصد افزایش تولید نفت را داشته باشند، قیمت های نفت باز هم کاهش خواهد یافت.
قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در ساعت 11:34 صبح امروز به وقت توکیو در بازار نایمکس آمریکا به 63 دلار و 59 سنت در هر بشکه رسید که نسبت به آخرین قیمت جمعه گذشته یک دلار و 47 سنت کاهش داشت. جمعه گذشته قیمت نفت یاد شده در این بازار با یک دلار و 83 سنت کاهش نسبت به روز پیش از آن به 65 دلار و 6 سنت رسید.
قیمت نفت خام برنت دریای شمال در بازار لندن نیز با 99 سنت کاهش نسبت به آخرین قیمت جمعه گذشته به 72 دلار و 45 سنت در هر بشکه رسید. برنت جمعه گذشته با ثبت 2 دلار و 50 سنت کاهش نسبت به روز پیش از آن به بهای 73 دلار و 44 سنت در هر بشکه معامله شد.
برنامه کاهش تولید نفت، توافقی است که در نشست رسمی 30 نوامبر 2016 (دهم آذرماه 1395) اوپک در وین امضا شد و در آن برای نخستین بار از سال 2008 میلادی، اوپک با کاهش تولید نفت این سازمان موافقت کرد تا بدین طریق به بالا رفتن سطح قیمت ها کمک کند.
روسیه و 9 تولیدکننده دیگر نیز در اواخر سال 2016 به توافق کاهش تولید اوپک پیوستند. براساس این توافق، کشورهای امضاکننده متعهد شدند در مجموع از سطح تولید 1.8 میلیون بشکه در روز بکاهند که این میزان، حدود 2 درصد کل تولید نفت در جهان است. این توافق تا پایان سال 2018 اعتبار دارد.
14 کشور الجزایر، آنگولا، اکوادور، گینه استوایی، گابن، ایران،عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات متحده عربی و ونزوئلا عضو اوپک هستند.